پس از حمل پیانو در امنیت کامل و جایگیری در مکان مورد نظر شما، باید از آن مراقبتهای ویژهای داشته باشید. وقتی سازی حساس مانند پیانو را برای نواختن انتخاب میکنید، باید به فکر این مراقبتهای ویژه نیز باشید. نه تنها حمل پیانو، کوک کردن و خیلی کارهای دیگر را باید به فرد متخصص بسپارید، حتی نظافت بخشهای داخلی ساز نیز کاری تخصصی است که خودتان نباید دست به آن بزنید.
کوک و رگلاژ مواردی هستند که نوازندگان باید به آن توجه کافی داشته باشند و در تمام پیانوهای آکوستیک امری طبیعی و بدیهی است. کوک مرتب و رگلاژ به موقع پیانو به حفظ و ماندگاری پیانو کمک میکند.
پیشنهاد سایت :مهم ترین عامل در جا به جایی پیانو
گذاشتن اشیا روی پیانو بر کیفیت صدای ساز تأثیر میگذارد و به آسیب دیدن رویه ساز منجر میشود. سطح کاملاً صیقلی پیانو را میتوانید با یک قطعه دستمال تمیز و نرم که کمی با آب خالص مرطوب شده باشد، تمیز کنید. هرگز سطح ساز را با دستمال نرم و خشک پاک نکنید. اگر سطح ساز پولیش مات خورده باشد و یا اگر با پارچه ساتن جلا داده شده باشد، میتوانید سطح آن را با دستمال نرم و خشک تمیز کنید.
نگهداری از قاب صفحه کلید هم مشابه نگهداری از سطح پیانو است. قاب صفحه کلید را میتوانید به کمک یک قطعه دستمال تمیز، نرم و خشک تمیز کنید. هنگام تمیز کردن قاب صفحه کلید باید دقت کنید که رطوبت بین کلیدها نفوذ نکند. سپس سطح قاب را با یک قطعه دستمال خشک و نرم پاک کنید.
لولاهای برنجی و اتصالات فلزی به کمک اسپری لاک شفاف پوشانده و روکش شده است. برای نظافت و نگهداری آنها از دستمال نرم و کمی مرطوب یا از موادی که خاصیت سایندگی ندارند و برای نگهداری از مبلمان پیانو مورد استفاده قرار میگیرند، استفاده کنید.
رطوبت نسبی ۴۵ تا ۶۰ درصد و دمای ۲۰ درجه بدون تابش مستقیم نور خورشید بهترین شرایط نگهداری پیانو است. پیانو را باید از هرگونه وسیله حرارتی نظیر بخاری، رادیاتور و… دور نگه داشت. خشکی بیش از حد هوا و حرارت زیاد بهراحتی آسیبهای جدی به ساندبورد و بدنه ساز که از چوب هستند، وارد میکند. باید از نگهداری پیانو در هوای سرد اجتناب کرد. از قرار دادن پیانو نزدیک مکانهایی که در معرض هوای سرد قرار دارند مانند در، پنجره و نزدیک یا روبهروی سیستمهای سرمایشی خودداری کنید. از قرار دادن این ساز در مکانهایی که رطوبت بالا دارند نیز باید پرهیز کرد. رطوبت بالا موجب زنگ زدن سیمها و تاب برداشتن و تغییر شکل ساندبورد و قطعات چوبی اکشن ساز میشود.
رگلاژ و همنوا کردن پیانو
بالا نیامدن کلیدها، کاهش پاسخ پیانو به تغییرات دینامیک، عدم کارکرد صحیح پدالها، وجود صداهای اضافی در حین نواختن پیانو، همه و همه نشاندهنده نیاز به انجام فرآیند رگلاژ است. این فرآیند نیز در تمام پیانوهای آکوستیک طبیعی و متداول است. با توجه به اینکه اکشن پیانو از قطعات متحرک متعددی تشکیل شده است، میزان استفاده و سطح نوازندگی شما در سرعت بخشیدن به این نیاز دخیل است. یکی دیگر از عوامل، تغییرات دما و رطوبت هوا است. اگر نگاهی اجمالی به قطعات به کار رفته در اکشن پیانو داشته باشید، متوجه میشوید که بسیاری از قطعات از چوب است. البته چوب استفاده شده در محصولات برگمولر با روشهای خاص و کلاسیک فرآوری میشوند که مقاومتی عالی نسبت به عوامل بیرونی از خود نشان میدهند، ولی با این حال نیز تغییرات رطوبتی باعث بروز تغییراتی در قطعات اکشن میشود.
همنوا کردن یعنی تنظیم چکشهای ساز به نحوی که احساس ارتجاع به نوازنده بدهد تا از قدرت و استحکام متعادل نواها با سایر سازها اطمینان حاصل شود. هرچه نمد چکش ضخیمتر باشد، صدای ساز شفافتر خواهد بود. البته این به سلیقه شما و تعداد دفعات همنوا کردن ساز در طول دوران نوازندگی بستگی دارد. همنوا کردن ساز پیانو نیز باید توسط فراد متخصص صورت گیرد.
پیشنهاد سایت »:تجهیزات حمل پیانو